- Witte rijst
- Perkedel ketjap – half-om rund/varken balletjes in ketjap-ui saus
- Ayam kerrie Jawa – kip in Javaanse kerrie
- Babi ketjap – varkensvlees in ketjapsaus met een vleugje steranijs
- Sambal asem telor – ei in een zoetige sambalsaus
- Sambal goreng buncis – sperzieboontjes in een pikante saus
- Sayur lodeh – diverse groenten in een kokossaus
- Serundeng – gebakken cocosrasp met pinda’s
- Atjar campur – zoetzuur van witte kool en wortel
- Krupuk udang – kroepoek van garnalen
- Sambal
- Daging smoor – Rundvlees in kruidnagel gesmoord
- Gado-gado – koude gemengde groenteschotel met tempé en ei
- Kentang Katjang – zoetpittige aardappelsticks
- gebakken uitjes
- Katjangsaus – pindasaus
- Daging Rendang – zeer pittig gesmoord rundvlees
- Sayur Wok – diverse groene groentes in een knoflooksaus
- Ayam curry – Indisch gemarineerde kipfilet stukjes in een rode curry
- Tahu Padang – soyablokjes op gemarineerd met een Padangse saus en petehbonen
- Ketimun – komkommer
- Peppesan – makreel in een hete Balinese saus
- Saté ayam of babi – 2 stokjes saté per persoon: kip of varken
- Bawang goreng – gebakken uitjes