Onze ambachtelijke sambal

Misschien wel een heel goed bewaard geheim van de chefkok. Maar wist u dat in onze keuken één van de grootste productie heeft in vele soorten sambals die elke dag vers worden bereid? Warung Adinda mag zich dan ook echt een groothandel noemen in de productie van verse sambals.

 

Eén mini documentaire over hoe onze sambals worden bereid.

Authentieke recepten 

Alle sambals, die wij dagelijks vers maken, komen uit onze collectie authentieke recepten. Tevens experimenteren wij zelf dagelijks met nieuwe recepten om heerlijke sambals op de markt te brengen. Probeer bijvoorbeeld maar eens onze 'hete' variant op de bekende Joppie-saus of onze sambal gemaakt van 'Madame Janet' (één van de pittigste sambals in ons arrangement).

Verkoop in Hilversum

Onze meest populaire sambals staan vers in het restaurant aan de Langestraat. U kunt onze sambals kopen wanneer het restaurant open* is, ook als u niet komt eten. U mag onze sambals gerust voorproeven voordat u een keuze maakt.


*Openingstijden: donderdag t/m zondag van 17.00 - 22.00 uur.

Voor meer informatie of bijvoorbeeld grotere hoeveelheden sambals kunt u ons altijd bellen. Telefoon: 035-6242960 of 06-20681671(Brian Rijnders)

Verkoop online en op evenementen landelijk

Onze sambals zijn ook online te koop via onze partners van sambalshop.nu.
Op deze website vindt u al onze sambals en productlijnen deze kunt u direct online bestellen. Daarnaast heeft de SambalShop een agenda met markten en evenementen waar de sambals worden tentoongesteld en verkocht.

> Nu naar de website om sambal te bestellen 

 




 

Sambal 

Sambal is afkomstig uit Indonesië en bestaat, traditioneel gezien, uit gemalen Spaanse pepers en zout. In Indonesië 'lombok' genoemd (of rawit, de zeer hete kleine pepertjes) maar er zijn allerlei varianten waarbij ook azijn, gebakken uien, gefermenteerde garnalen (trassi), suiker en allerlei specerijen toegevoegd worden. Sambal is een typisch Indonesisch product.

Op de markt in Indonesië kan men diverse soorten verse sambals kopen die in grote geëmailleerde bakken uitgestald staan en in plastic zakjes verkocht worden. Zelf sambal maken kan als volgt: verse lombok stukwrijven met een snufje zout met behulp van een oelek-oelek (wrijfsteen) in een tjobèk. Uiteraard kan men trassi en eventueel andere ingrediënten toevoegen.

Warung adinda delen